Dansen in China

Dit is een oude traditie in China dansers dragen maskers om dieren of mythische beesten sinds de oudheid lijken , en performances in oude teksten zoals Shujing waar wilde beesten en phoenix gedanst kan zijn gemaskerde dansen beschreven . In Qin -dynastie bronnen werden dansers die exorcisme rituelen beschreven als het dragen van berenvel masker , en het werd ook in Han-dynastie teksten die mensen uitgevoerd zoals vis , draak en phoenix mime genoemd . Echter, Leeuw is niet afkomstig uit China , en de Dans van de Leeuw heeft daarom voorgesteld te zijn ontstaan ​​buiten China uit landen als India of Perzië , en de dans kan zijn geïntroduceerd via Centraal Azië. Volgens ethnomusicologist Laurence Picken , het Chinese woord voor leeuw zelf , shi , kan zijn afgeleid van het Perzische woord SER en leeuwen waren oorspronkelijk aan de Han rechter gepresenteerd door afgezanten uit Centraal-Azië en het Parthische Rijk. Gedetailleerde beschrijvingen van de Dans van de Leeuw verscheen tijdens de Tang -dynastie en het was al door schrijvers en dichters erkend dan als vreemde dans , echter , de praktijk van de dans van de leeuw kan zijn geregistreerd in China al in de derde eeuw na Christus , waar ” leeuw acts ” werden aangeduid met een Three Kingdoms geleerde Meng Kang in een commentaar op Hanshu . In de vroege perioden, had associatie met het boeddhisme : het werd opgenomen in een Noordelijke Wei tekst , Beschrijving van Boeddhistische tempels in Luoyang , die een parade voor een standbeeld van De boeddha van de Changqiu tempel werd geleid door een leeuw om kwade geesten te verdrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>